Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    14 дни / 12 нощувки
  • Държави:

    Индия


  • По време на тази екскурзия ще видите:

Защо да изберете тази програма?
– Гарантирано най-добрият сезон за посещение на Северна Индия с преобладаващо сухо и ясно време.
– Включено посещение на Варанаси и Пушкар – едни от най-свещените места в Индия;
– Включено разглеждане на храмовете на Каджурахо, световноизвестни с изкусно гравираните еротични сцени;
– Посещение на емблематичните за Индия: „Розовия град“ Джайпур, „Белия град“ Удайпур и „Синия град“ Джодпур;
– Посещение на най-впечатляващия модерен храмов комплекс на Индия – Акшардам, включен в Рекордите на Гинес за най-голям хиндуистки храм в света;
– Водач от България с многогодишен опит в Азия, познаващ в детайли културата и особеностите на региона;

Ден 1 / София – Истанбул – Делхи
Излитане от летище София в 16:00 ч. за Истанбул. Кацане в 18:25 ч.Продължение за Делхи в 20:50 ч.

Ден 2 / Делхи                                                              Закуска, Вечеря
Пристигане в Делхи в 05:15 ч. местно време. Посрещане и трансфер до хотел WelcomHotel Dwarka 5*. Настаняване и свободно време за почивка и закуска.
В историята на Делхи са преплетени много древни митове и реални събития, той е бил столица на могъщи империи и на малки султанства, ставал е свидетел на техния разцвет и упадък в продължение на хиляди години…
Полудневна обиколка на Делхи, включваща Гробницата на Хумаюн, наричана често „Малкия Тадж Махал“, впечатляващ паметник на индо-персийския архитектурен стил, построена от вдовицата на втория Моголски император Хумаюн и невероятния Храм на Лотоса, завършен през 1986 г. като център на Бахайската религия, чиято основна идея е обединяване на човечеството и премахване на религиозното, расовото и националното разделение. За красивата сграда са използвани мрамор, доломит, пясъчник и бетон, а около нея са разположени 9 басейна, наподобяващи зелени листа. За индийците лотосът е национален символ – той олицетворява чистотата, мира и представлява манифестация на божественото начало.
Обиколката завършва с разглеждане на комплекса на Кутуб Минар – най-високата каменна кула в Индия, издигната през 1199 г. от Кутуб-уд-дин Айбак, след като разрушил 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните изящни колони за строителен материал на прилежащата джамия Куат-ул-Ислям.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 3 /Делхи – Варанаси                                        Закуска, Вечеря
Закуска в хотела и сутрешен полет до Варанаси. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер и посещение на Сарнат и Археологическия музей към него. Сарнат е едно от четирите най-важни будистки поклоннически места в Индия, нарича се още Мригадава или “Парк на елените”. Това е мястото, където Гаутама Буда за пръв път изнесъл проповед на петима свои спътници. Буда им разказал за своето прозрение – за средния път и за истините на живота. След като го чули, те станали първите му последователи и основали Сангха (Мястото на просветлените). Броят на монасите в Сангха бързо се увеличил и когато станали 60, Буда ги изпратил във всички посоки да разпространяват учението му за Дхарма. Монашеската традиция в Сарнат просъществувала повече от 1500 г. През ІІІ век пр. Хр. Ашока издигнал в Сарнат колона, висока 15 м с четири лъва върху нейния капител. Лъвовете били едновременно символ на върховната власт на Ашока и на царството на Буда. Днес от колоната са запазени основата и капитела с лъвовете, който се съхранява в Археологическия музей на Сарнат. Горната част на тази колона е изобразена на индийското знаме и е символ на страната.
Настаняване в хотел The Amayaа 4*. Вечерта рикша тур до гатовете на река Ганг и наблюдение на вечерната молитвена церемония Аарти от лодка в реката. Аарти е огнена церемония, символизираща петте елемента: етер, вятър, огън, вода и земя. Тя се изпълнява в чест на боговете, напомня на духа за превъзходството му над материалния свят, изпълнява желания и е израз на благодарност. И вие ще станете участници в тази церемония като пуснете по течението на величествената река Ганг малки светещи кошнички с цветя. Това ще е Вашият дар и Вашето съкровено пожелание, чието пламъче дълго ще се отразява в тъмните води на Ганг… Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 4 / Варанаси – Каджурахо                        Закуска, Вечеря
Ранно ставане и посрещане на изгрева над свещената река Ганг. Разходка с лодка по реката и наблюдаване на къпещите се богомолци. За хиндуистите къпането в свещените води на Ганг означава пречистване от греховете. От лодката се открива панорамна гледка към двата бряга на Варанаси с многобройните гатове, храмове и свещени клади. За един индиец да умре в Каши (Градът на светлината) и да бъде кремиран на тези клади край бреговете на река Ганг означава, че е намерил директен път към нирвана и към освобождение от колелото на преражданията си.
Връщане в хотела за закуска. Трансфер до летището и полет за Каджурахо. Посрещане, трансфер и разглеждане на известните храмове в района на Каджурахо, включени в листата на ЮНЕСКО. Кандария Махадео е най-големият храм в Каджурахо, посветен на бог Шива. Висок е 31 метра и е с над 900 статуи. Храмът Читрагупта е посветен на слънчевия бог Сурия и затова е обърнат на изток. Храмът Вишванат е на Брахма, лъвове пазят северния му вход, а слонове ограждат стълбището от юг. Лакшмана е посветен на Вишну, Шива, Брахма и богинята Лакшми.
По време на династия Чандела, която управлявала региона през ІХ – ХІІІ в, градът бил религиозен център. От 950 до 1050 г. били построени повече от 80 храма, от които днес са запазени само 22. Те са прекрасен пример на индоарийския архитектурен стил Нагара, характерен със своите извити кули и скулптури. Стените на храмовете са покрити със сцени от живота на древните владетели, изобразени са различни божества, музиканти, животни, както и множество еротични сцени. Основният мотив на почти всички храмове е разкриването същността на жената. Тя е представена със своите настроения и занимания. Тя е невинна, кокетна, съблазнителна и завладяваща, пише писма, гримира се, танцува или се грижи за децата си. Всички сцени са богато украсени с детайли и изкусно гравирани, а съвършените скулптури показват високото художествено майсторство на своите създатели.
Настаняване в хотел Syna Heritage 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 5 / Каджурахо – Орча – Джанси – Агра           Закуска, Вечеря
Закуска. Отпътуване за Орча, където ще разгледате впечатляващия средновековен Дворцов комплекс от 17 век. Разстоянието е 175 км и се изминава за около 4 ч. Дворецът се състои от три сгради, най-представителен от които е Джехангир Махал. Богато украсената му фасада е издигната за посещението на моголския император в Орча. Вторият дворец – Радж Махал е построен от религиозния Мадукар Шах, а днешният Рай Правийн Махал е построен за красивата поетеса и музикантка Рай Правийн – любимка на Раджа Индрамани, който управлявал града от 1672 до 1676 г. По заповед на император Акбар, който също бил увлечен по нея, тя била изпратена в Делхи. Акбар бил впечатлен от любовта на Правийн към раджата и наредил тя отново да се върне в Орча. Продължение за Джанси и отпътуване за Агра в климатизиран вагон на Шатабди Експрес. Пристигане в Агра, посрещане на ж.п. гарата и трансфер до хотел Clarks Shiraz 5*. Настаняване, вечеря и нощувка.

Ден 6 / Агра                                                                  Закуска, Вечеря
Закуска. Целодневна обиколка на града с посещение на едно от чудесата на света Тадж Махал – „Мечтата от мрамор“, разположен на брега на свещената река Ямуна и построен през 17 век в памет на любимата съпруга на моголския император Шах Джахан – персийката Арджуманд Бегум, наричана Мумтаз Махал или „Красавицата на двореца“. За построяването на Тадж Махал били използвали материали от цяла Азия. 1000 слона пренасяли бял мрамор от Раджастан, яспис от Пенджаб, нефрит и кристал от Китай, тюркоаз от Тибет, лапис лазули от Афганистан и сапфири от Шри Ланка. 28 вида скъпоценни и полускъпоценни камъни били вградени в белия мрамор, а за съвършената изработка на всеки детайл говори и древната поговорка “храм на любовта, планиран с размаха на гиганти и довършен от ръцете на бижутери”. Тадж Махал е истински архитектурен шедьовър, „нищо ново не може да му бъде прибавено и нищо вече направено да му бъде отнето“.
Разглеждане на доминиращия над града Агра Форт. Стените на форта са двойни, високи над 20 м и дълги 2,5 км. Във вътрешността на укреплението са издигнати красиви джамии и дворци от червен пясъчник и бял мрамор. В Диван-и-Ам (Залата за публични ауденции) се намирал прословутият Трон на пауните, преди да бъде отнесен от Аурангзеб в Червения Форт в Делхи, по-късно откраднат от персийския шах Надир. Тронът представлявал истинско безценно произведение на ювелирното изкуство, той бил украсен със злато и скъпоценни камъни, включително 100-каратов рубин с вградена в него 50-каратова перла и 90-каратовия световноизвестен диамант “Кохинор”. Във форта ще видите и Мусаман Бурдж – осмоъгълната кула, построена специално за Мумтаз Махал, чиито красиви мраморни решетки били предназначени да скриват лицата на придворните дами докато се любували на панорамата към реката. Именно тук Шах Джахал прекарал последните години от живота си, заточен от сина си Аурангзеб, съзерцавайки Тадж Махал и размишлявайки върху идеята си да изгради на другия бряг на реката огледална постройка от черен мрамор, която да служи за негова гробница…
Посещение на местна фабрика за пиетра дура, където ще се запознаете с древното изкуството за обработка на камъни и полагането им в мрамор.
Вечерта по желание посещение на шоуто Mohabbat-е-Taj в театър Калакрити, по време на което ще се потопите във вечната приказка за любовта… Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 7 / Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур       Закуска, Вечеря
Закуска в хотела и отпътуване за „Розовия град“ Джайпур. Разстоянието е около 260 км и се изминава за около 5 ч. По пътя посещение на древния град Фатехпур Сикри, построен от Акбар – един от най-талантливите и успешни моголски владетели. Планировката и архитектурата на новата столица са вдъхновени от личността на самия владетел. Акбар създал собствена философия, наречена „Божествена вяра“, в която обединява универсалните аспекти и ценности на ислям, хиндуизъм, християнство, джайнизъм и зороастризъм.
Легендата разказва, че владетелят дълго време нямал наследник и отишъл при прочутия суфист Салим Чисти за помощ. Светецът му дал благословията си и веднага след раждането на сина му, Акбар започнал строителството на град на същото място, където се състояла срещата им. Уморен от тълпите на Агра, той искал да създаде нова столица, която едновременно да е символ на могъщество и да дарява спокойствие и творческа атмосфера за философските дебати и артистичните изяви, които били негова страст. Въпреки че Акбар бил неграмотен, той имал голяма жажда за знания, срещал се с представители на различни религии и покровителствал много поети, писатели и музиканти. Той бил ловък дипломат и успял да възстанови блясъка на империята. Бил и първият император, който се оженил за индийка – принцесата на Джайпур. За съжаление, поради недостиг на вода, Акбар бил принуден да напусне своята столица и да се върне в Агра, а Фатехпур Сикри останал недокоснат от времето и днес е включен в ЮНЕСКО.
Този ден Ви очаква посещение на едно „скрито съкровище“ от нашата програма – стъпаловидния кладенец Чанд Баури, построен от крал Чанда преди повече от 1000 г. край селището Абханери. Той е един от най-големите и най-красивите в света. Настаняване в хотел KK Royal 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 8 / Джайпур                                                        Закуска, Вечеря
След закуска целодневна обиколка на Джайпур, чието име означава „Град на победата“. Джайпур е изграден през 1727 г., а Златният век на града започва през 1930 г. с възцаряването на махараджа Савай Ман Сингх ІІ. Когато бъдещият владетел се родил, шадравана в двореца бил напълнен с шампанско, а сватбата му е вписана в Книгата на Гинес като най-скъпата в света. Денят започва с изкачване на гърба на слон до крепостта Амер Форт, която е с отлично стратегическо разположение сред склоновете на планинската верига Аравали. В случай, че ездата на слонове този ден е отменена от градските власти, изкачването става с джипове. На връщане към Джайпур фото стоп при Двореца на езерото Джал Махал и спирка пред фасадата на Двореца на ветровете Хава Махал, построен през 1799 г., за да могат в големите горещини жените от харема на махараджата да се наслаждават на повея на вятъра и да наблюдават външния свят през каменните дантели на стотиците прозорци, без да бъдат забелязвани.
Посещение на Градския дворец на Махараджата, превъзходен образец на раджпутската архитектура, разположен в центъра на Стария град. Днес в едното му крило живее синът на последния махараджа. Сред безбройните експонати на музейната част са древни ръкописи, килими, платове, дрехи и оръжия, както и най-големите сребърни съдове в света, с които махараджата носел вода от река Ганг, когато пътувал за Англия. Следва разглеждане на Джантар Мантар, астрономическата обсерватория на Джай Сингх, който бил голям любител на науките. Тя е една от петте обсерватории, които той построил в Северна Индия. Гигантските уреди служели за наблюдение на движението на небесните тела и за измерване на времето с точност до секунда. Възможност за посещение на местна текстилна работилница за ръчно изработени килими и щамповане на изделия от памук и на бижутериен център, където ще научите повече за скъпоценните камъни, добивани в Раджастан.
Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 9 /Джайпур – Пушкар – Джодпур                  Закуска, Вечеря
Закуска и отпътуване за Джодпур. Разстоянието е 380 км и се изминава за около 7 ч. По пътя се разглежда Пушкар, откъдето започват пясъчните дюни на пустинята Тар, в същото време в неговото сърце лежи eдно от най-свещените езера на Индия. Около бреговете му са изградени 52 молитвени площадки и многобройни храмове. Храмът на Брахма е изключително почитан и привлича богомолци целогодишно. Бог Брахма се счита за създател на Вселената, на целия човешки род и на четирите древни философски трактата – Ведите. Той е символ на Вселенския разум. Брахма е първият бог от Тримурти, заедно с Вишну и Шива, той е Творецът – предизвиква появата на света и на всичко в него. Брахма спи, докато наоколо нищо не съществува. Когато се пробужда, светът се оформя. Брахма „издишва” и се появява Вселената. После той е буден цял един ден, който се равнява на два милиарда години. След това отново заспива, т.е. „вдишва”, което означава, че целият осезаем свят ще изчезне, ще изгуби видимата си форма и ще се оттегли в божествената си същност.
Продължение към Джодпур. Настаняване в хотел Park Plaza 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 10 / Джодпур                                             Закуска, Вечеря
Закуска. Джодпур е богат на история град и впечатлява посетителите със своите фортове, дворци, храмове, резиденции и традиционни пазари, запазени непокътнати от времето и отличаващи го като ярко петно сред пясъците на пустинята. Градът е известен още като “Слънчевия град”, заради безоблачното време през цялата година.
Целодневна обиколка на Джодпур, запазил своя автентичен средновековен облик, включваща синия град Навчокия – истински лабиринт от зигзагообразни и криволичещи средновековни улици, оградени от сини къщи, пълни с живот, цвят, вкусове и аромати, каквито само Индия може да предложи. Ще разгледаме още мраморния мавзолей Джасвант Тада, Часовниковата кула и пазарите на Стария град, където може да спазарите всичко – от тромпети и храмови декорации до сарита и енфие. Обиколката продължава с Форта Мехрангар, за който Ръдиърд Киплинг казва, че е построен от титани и оцветен от изгряващото слънце. Грандиозната постройка се извисява на висока отвесна скала, видима от всички части на града. Над 500 години Мехрангар бил център на войнствените Ратори – най-старшия клан от военната каста на Раджпутите. През 15 век Рао Джода започва да строи укрепление на това място и в основата на скалата възниква селище, носещо негово име. Самият форт го наричат Мехрангар, което означава „слънчева крепост“, в чест на митичния произход на клана – наследник на слънчевия бог Сурия. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 11 / Джодпур – Ранакпур – Удайпур           Закуска, Вечеря
След закуска отпътуване за Удайпур със стоп при забележителностите на Ранакпур. Разстоянието е 260 км и се изминава за около 5 ч. Ранакпур ще ни разкаже историята на едно от петте най-святи за джайнистите места – красивият храм Чаумукха. Комплексът има общо 29 зали с 1444 колони и датира от 15 век. Посветен е на божеството Адинат – „Откриващият истината“ и в него ще видите джайнистки церемонии, извършвани от свещеници с бели дрехи. Джайнизмът е една от най-миролюбивите древни религии, която проповядва ненасилие към всички живи същества. Пристигане в Удайпур и разходка с лодка по езерото Пичола, по време на която ще се насладите на впечатляващите гледки към гатовете за молитва, ритуалното къпане край бреговете на езерото, белокаменния Езерен Дворец и Градския Дворец. Настаняване в хотел Justa Rajputana 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 12 / Удайпур – Делхи                                     Закуска, Вечеря
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Удайпур: Градския Дворец и Музея към него – най-големият и най-величествен Дворец в цяла Индия, използван като зимна резиденция на Махараджата на Удайпур. Дворецът е от гранит и представлява красива смесица от моголска и раджпутска архитектура. Легендата разказва, че през 1559 г. Махараджа Удай Сингх получава пророчество от мъдреца светец Харит, че той никога няма да бъде победен, ако построи дворец на това място. Следвайки традицията оттогава насам махараджите след него продължавали да строят своите резиденции и дворци в рамките на укрепеното място.
Разглежда се още имението Багоре Ки Хавели, отличаващо се с прекрасните си орнаменти и пъстри витражи, построено от Амир Чанд Бадва – главен магистрат в кралския съд на Мевар. Днес тук се помещава Музей, посветен на културата Мевар, където може да видите кралски кутии за бижута, игри на зарове, кутии за хляб, ветрила, медни съдове и много други предмети, свързани с живота на богатите от онова време. Днес огромната сграда има над 100 стаи с балкони, тераси, коридори, бани и лабиринт от вътрешни дворове. Красиви пауни от малки цветни стъкълца примамват погледа и изпълват посетителите с възхищение. Трансфер до летище и полет до Делхи. Посрещане и настаняване в хотел WelcomHotel Dwarka 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 13 / Делхи                                                   Закуска, Вечеря
Закуска. Целодневна екскурзия на Делхи, включваща най-впечатляващия модерен храмов комплекс на Индия – Акшардам. Акшардам е завършен през 2005 г. и в неговото съграждане са участвали 11 000 занаятчии, майстори и доброволци. Той държи Рекорда на Гинес за най-голям храм в света, посветен на хиндуистката религия и ценности. Посетителите се потапят в един свят на духовност и общочовешки ценности като честност, единство, безстрашие, състрадание, смирение, миролюбие и безусловна любов, които могат да променят всеки живот и целия свят. На място се доплаща входна такса за Музейната част в порядъка на 4 лв. на човек. В комплекса са забранени снимките с фотоапарат и телефон.
Следва фото стоп при Червения Форт, построен от червен пясъчник на брега на р. Ямуна през 1638 г. от Шах Джахан, който имал амбиция да построи дворец, символ на величието и мощта на Моголската империя. Лахорската врата на форта е символ на независимостта на страната – тук всяка година на 15 август индийският министър-председател се обръща към нацията.
Джама Масджит е една от най-големите джамии в Азия, построена през 1656 г. от 5000 майстори зидари, известна като последното екстравагантно творение на Моголския император Шах Джахан. Тя е наричана още Масджит-И-Джаханума, което означава „Джамията, от която се вижда целия свят“ (влизането в джамията е възможно с изключение на часовете за молитва и само със събути обувки).
Обиколката продължава с Новия Делхи и Вратата на Индия, сградата на Парламента, Президентството.
Вечерта по желание посещение на Боливудско шоу Kingdom of Dreams. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 14 / Делхи – Истанбул – София
Ранно ставане и полет в 06:55 ч. за Истанбул. Кацане в 11:30 ч. Продължение за София в 14:55 ч. Кацане в България в 15:10 ч. ДО НОВИ СРЕЩИ!

Обща пакетна цена:

  на човек в двойна стая при група от 10-14 туристи 4 790 лв
  на човек в двойна стая при група от 15-19 туристи 4 490 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

 

Допълнителна информация

В цената са включени:
• Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
• Самолетни билети Делхи – Варанаси – Каджурахо и Удайпур – Делхи с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
• 12 нощувки в посочените хотели 4* и 5* или подобни от същата категория;
• 12 закуски и 12 вечери;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Билет за влак от Джанси до Агра в климатизиран вагон на Шатабди Експрес;
• Лицензирани местни екскурзоводи с английски език във всеки град;
• Професионален водач от България с дългогодишен опит в Индия;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности и всички държавни такси, валидни към момента на изготвяне на офертата;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица до 66 г. с основен лимит за медицински разноски в чужбина от 100 000 лв., с подлимит при пандемично или епидемично заболяване – 50% от основния лимит и подлимит при спешна дентална помощ в чужбина – 1000 лв. При изгубен, повреден или откраднат личен багаж по време на пътуването ALLIANZ TRAVEL имат включен основен лимит от 2000 лв. и подлимит за покритие на ценни предмети – 1000 лв.

Допълнително се заплащат:
• Туристическа електронна виза за Индия: 43 USD на човек.
Боливудско Шоу в Делхи: 45 USD на човек, при минимум 10 записани.
Шоу Mohabbat-е-Taj в Агра: 30 USD на човек, при минимум 10 записани.
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 4-5 щ.д. на турист на ден);
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ALLIANZ TRAVEL: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване. ALLIANZ TRAVEL дават възможност за прекратяване на полица „Отмяна на пътуване“ без неустойки в срок до един месец преди пътуване.
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица над 66 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• PCR и антигенни тестове (при необходимост);

Важно!
Групата е гарантирана при минимум 10 туристи;
• Необходими документи: данни от международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2000 лева;
• Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване.
• Пълното плащане: 45 дни преди датата на отпътуване.
• Получаването на виза за Индия става електронно. Подаването на заявление за виза се извърша предварително от Туроператора. Необходима е електронна цветна снимка в JPEG формат и попълнен формуляр. При записване ще получите подробна информация относно въпросите във формуляра.
• Към 10.06.2022 за влизане в Индия се изисква пълен курс на ваксинация ИЛИ отрицателен PCR, направен не повече от 72 часа преди отпътуване.
• Задължително преди полета за Индия се попълва миграционен формуляр.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,84 лв. към 10.06.2022 и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 10.06.2022 г. и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост ще получите актуална информация относно техния размер към датата на доплащане.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• В случай на отказ от пътуване се удържат следните неустойки:
– ако прекратяването е до 90 дни преди датата на отпътуване, не се дължи такса прекратяване, освен ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети;
– ако прекратяването е от 89 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
– ако прекратяването е под 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• В случай, че минималният брой записани туристи за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, по условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба от 2 000 до 20 000 лв. съгласно чл. 97 от ЗАПСП.

Туроператорът не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
Туроператорът има сключена ежегодна застраховка „Отговорност на туроператор“ при ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД с адрес на управление гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ 67А.
Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба от 2 000 до 20 000 лв. съгласно чл. 97 от ЗАПСП.

Галерия