Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    4 дни/ 3 нощувки
  • Държави:

    Чехия
  • По време на тази екскурзия ще видите:

ГАРАНТИРАНА  ГРУПА!
1 последно място с отстъпка 150 лв!
Жена за комбинация в двойна стая!

Ден 1/15.12.2022 София – Прага
Отпътуване от летище София, терминал 2 с директен полет на България Ер в 10:15 ч. Кацане в Прага, летище „Вацлав Хавел“ в 11:15ч. местно време. Посрещане от местен екскурзовод. Трансфер с автобус до хотела „Сити-Инн“ 3* https://www.city-inn.cz/cs/ или подобен. При възможност настаняване или оставяне на багажа на определеното място за групата.
Около 13:30ч тръгване от хотела с местния екскурзовод на пешеходна панорамна обиколка в централната част. Обиколката трае около 4 часа и включва: Пражки Храд или Замъка на Прага (катедралата Св. Вит, Вацлав и Войтйех, Стария кралски дворец, базиликата „Св. Георги“), площад „Храдчанске намести“, Архиепископския дворец, улица Нерудова, прочутия Карлов мост, улица Карлова, Староместкия площад със Старото кметство и известния астрономически часовник Орлой, паметника на Ян Хус, Тинския храм или Катедралата „Богородица пред Тин“. (Обиколката не включва посещение на изброените обекти, разглеждането е само отвън). По време на обиколката се предвижда кратка почивка (възможност за кафе, сандвичи и сладкиши). След края на обиколката около 17:30ч. е предвидено кратко свободно време из Коледния базар около Старото кметство. След това се отправяме към корабче, за да продължим великолепната си разходка по река Вълтава с музика и вечеря. Начало на обиколката в 19:00ч. Вечерята е на блок-маса, богато меню, без включени напитки, които могат да се поръчат срещу допълнително заплащане. Пътуването с корабчето е съпроводено с богата информация за обектите от местния екскурзовод и трае около 2 часа. След този приятен завършек на деня се отправяме към хотела (връщането е с градски транспорт, приблизително към 21:30ч.) Настаняване в стаите. Нощувка.

Ден 2/ 16.12.2022 Прага – Замъкът Карлщейн
Закуска. Свободно време за разглеждане на града или екскурзия по желание.
В 09:30ч. отпътуване с автобус за Карлщейн – замък, изграден през XIV в. като резиденция на Карл IV, крал на Бохемия и император на Свещената Римска империя. В него до XVII в. са били пазени имперските регалии – символите на властта. Любопитен факт е, че замъкът никога не е превземан. Днес Карлщейн е впечатляващ пример за висока готика в Средна Европа.
Важно! От паркинга, където остава автобуса, до входа в замъка има изкачване около 30 минути. Туристите да бъдат с удобни обувки и топли дрехи, предвидени за зимен период. Пешеходният тур не е натоварващ и е подходящ за всяка възраст.
Влизане в замъка около 12:00ч. Обиколката трае около 1 час. Разглеждат се източното крило на кралската резиденция, горния етаж с Марианската и Голямата кула, параклиса „Св. Кръст“, посочван като най-ценната част на замъка. Посещението се осъществява с аудиогид на език, посочен от всеки турист индивидуално, на място. Други варианти не са позволени. Това влиза в цената на билета. След приключване на обиколката е предвиден обяд в чешки традиционен ресторант.
Връщане в Прага около 15:00ч. Свободно време. Нощувка.

Ден 3/ 17.12.2022 Прага
Закуска. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод по нестандартен маршрут:
В 09:30ч. тръгване от хотела с местния екскурзовод и градски транспорт. Начало на обиколката от Иражков мост покрай река Вълтава, мястото, където се събират лебедите. В края на моста е Танцуващата къща. Минаваме от другата страна на реката пеша, за да се насладим на прекрасните сгради, всяка от които е абсолютна различна от съседната като архитектура и цвят. Продължаваме към Народния театър и кафене Славия, в което Алеко Константинов пише една голяма част от шедьовъра си „Бай Ганю“. Интересна е сградата Жофин, в която се провеждат, освен много различни коктейли и събирания, баловете на най – добрите гимназии и средни училища в Прага. През моста на Легиите се спускаме към парка Кампа, в който се намират статуите на Бебетата на Давид Черни. През Мала Страна продължаваме към катедралата „Пресвета Дева Мария Победоносна“ от 1613 г., в която се намира младенецът Иисус от Прага (Пражкият младенец), станал известен в цял свят с чудесата, които направил, след отправена молба към него. След това се отправяме към музея „Старопрамен“ – интерактивен музей, в който е показана историята на най-продаваната пражка бира. Началото и дейността на бирената фабрика е показано с филми и глас зад кадър на няколко езика (без български) – избирането на съответен език е на място, по желание. Влиза се от зала в зала до края на разходката, която приключва в кръчмата под самия музей и в цената на билета има включена дегустация на четири вида бира. На място се предлагат ястия и различни мезета, срещу допълнително заплащане.
Пешеходната обиколка приключва около 14:00ч. на един от Коледните базари. Предвидено е свободно време до 19:00ч. или самостоятелно посещение на музеи, препоръчани на място от местния екскурзовод, както и възможно връщане в хотела.
По желание: Вечеря с програма
В 19:00ч. среща с местния екскурзовод, на определено от него място, за да продължим към чешки ресторант. Настаняване в ресторанта около 19:30ч. Начало на програмата в 20:00ч. – два часа забавления с музика и танци. Богато 4–ри степенно меню с неограничена консумация на бира, вино (бяло, червено), минерална вода, кафе.
Връщане в хотела с градски транспорт около 23:00ч. Нощувка.

Ден 4 / 18.12.2022 Прага – София
Закуска. Освобождаване на стаите и оставяне на багажа в определено за целта място в хотела до 09:30ч.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод. В 09:30ч. тръгване от хотела с местния екскурзовод и градски транспорт. Начало на обиколката от Статуята на Свети Вацлав и Народния музей. Разходка из Вацлавския площад с красивите сгради в различен стил. Тук е мястото на „нежната революция“ през 1968 г. Преминаване през Малкия оазис на Прага – Франтишканската градина, църквата „Света Дева Мария Снежна“ с най-високия дървен олтар в Европа, улица „На рова“, Обществения дом, известен със своите рисунки от Алфонсо Муха стил Арт Нуово, френския ресторант и историческите събития, които стават в него. Неделната разходка ще приключи с Готическата Барутна кула, Къщата на Черната Мадона, Стария площад, през най-скъпата улица в Чехия „Парижка“ към Еврейския квартал.
Връщане в хотела около 13:00ч., вземане на багажа, трансфер за летище „Вацлав Хавел“ в 13:30 ч. Пристигане около 14:15ч.
Отпътуване от летище „Вацлав Хавел“ Прага с директен полет на България Ер в 16:20ч. местно време. Кацане на летище София, Терминал 2 в 19:15ч. местно време.

 

Цена на човек в двойна стая  1 190 лв
Доплащане  за единична стая  240  лв

За дете до 12 г. заедно с двама възрастни или  трима възрастни – по запитване.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на  sofia@qtravel.bg 
или да се обадите на 0898 516 681  Радослава Иванова

Допълнителна информация

Цената включва:
– Самолетен билет София – Прага/ Прага – София с директни полети на България Ер с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси;
– Трансфери с лицензиран туристически автобус по програмата;
– Професионален водач-екскурзовод от София по време на цялото пътуване;
– 3 нощувки със закуски по програмата в хотел „Сити-Инн“ 3* https://www.city-inn.cz/cs/ или подобен в центъра на Прага;
– Включени градски такси при настаняване в хотела;
– Пешеходна панорамна екскурзия на Прага с местен гид на български език (първи ден);
– Пешеходна екскурзия на Прага по нестандартен маршрут с местен гид на български език (трети ден);
– Пешеходна екскурзия на Прага с местен гид на български език (четвърти ден);
– Посещение на музея-бирария „Старопрамен“ с включен билет и дегустация на 4 вида бира;
– 1 вечеря на корабче по река Вълтава с меню на блок-маса без включени напитки (напитките се заплащат допълнително, около 50 крони – 2 евро всяка от тях – бира, чаша вино, кафе, минерална вода). Корабът е за неголеми групи от 25 до 40 души. Предвиден е само за групата – по предварителна заявка;
– Местен екскурзовод на български език по време на целия престой;
– Билети за градски транспорт по програмата;
– Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 5 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски, вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
Екскурзия до замъка Карлщейн (втори ден) с включени транспорт, екскурзовод, входен билет, аудиогид на съответния език, обяд в местен ресторант (тристепенно меню, без включени напитки) – цена 47 евро. Екскурзията се осъществява при минимум 20 туристи.
Вечеря в ресторант (трети ден) с програма, богато меню и неограничен брой напитки – цена 43 евро. 
*** Всички екскурзии и допълнителни мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място.
Сумите се събират в евро от екскурзовода при настаняване в хотела първия ден.

– Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85г.- 20 лв.
– Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване. Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради следните причини:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор; в обхвата на медицинските причини влиза заболяване COVID 19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия и др.
Форсмажорни обстоятелства:
• всякакви природни бедствия, блокади на граници, пожари, епидемии и др.подобни в резултат на които е нарушен нормалния обществен ритъм на живот.
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия за записване:
– Копие от лична карта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
– Попълнен договор и депозит 500 лв на човек;
– Доплащане до 30 дни преди датата на тръгването – до 14 ноември 2022 ;
– За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето, или от двамата родители, ако пътува с друг придружител.

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните директни полети на Bulgaria Air с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 464 лева на билет. Посочената цена е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
• При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.
• Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпаниите наложат такава).

Важно!
– Необходимият минимален брой за осъществяване на екскурзията е 24 туристи.
При по-малка група от 17 – 23 туристи се доплащат съответно по 170 лв. на човек.
– В случай, че този брой не бъде набран до 30 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
– Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
– Часово време: по време на пътуването часовото време е с един час назад
– Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
– Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от ЗТ .

Начин на плащане: в лева, по банков път.
БАНКОВА СМЕТКА на КЮ ТРАВЪЛ ЕООД
IBAN: BG21RZBB91551009700630
BIC: RZBBBGSF
Основание – Екскурзия Прага

За резервации и информация:
Тел: 0898 516 681
Копие на лична карта, телефон, заявени на следния имейл: sofia@qtravel.bg

Галерия