Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  7 дни / 6 нощувки
 • Държави:

  Германия, Нидерландия, Белгия
 • Градове:

  Кьолн, Амстердам, Гент, Антверпен, Неймеген
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • АМСТЕРДАМ - северната Венеция

  • ЗААНСЕ СХАНС И ХОРН- живописните символи на Холандия

  • ГЕНТ И БРЮЖ - духовната столица на Фландрия и шоколадовата Венеция

  • БРЮКСЕЛ - сърцето на Европа

КРУИЗ БЪЛГАРСКА ГРУПА ПО РEKA РЕЙН
ОТ ГЕРМАНИЯ ДО НИДЕРЛАНДИЯ И БЕЛГИЯ НА ЛУКСОЗНИЯ БЪЛГАРСКИ КОРАБ “ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ”

Маршрут: Германия, Нидерландия, Белгия

ДОБРЕ ДОШЛИ НА БОРДА НА ЛУКСОЗНИЯ МОТОРЕН КОРАБ ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ!

Моторен кораб „ Елегант Лейди” е постреен през 2003 г. в Граве, Холандия и изцяло реновиран през януари 2017 г. Корабът разполага с фоайе, панорамен бар с дансинг, основен ресторант, библиотека с кът за четене, голяма слънчева палуба с шезлонги и закрит бар, интернет /доп. заплащане/, магазин за сувенири, асансьор.
Каютите са разположени на две палуби и са с големина 14 кв.м, а интериорът ще Ви накара да се потопите в истински лукс. Каютите на долна палуба са с големи прозорци, а тези на горна палуба са с френски балкони. Всяка каюта разполага с баня с душ кабина, тоалетна, сешоар, телевизор, телефон, сейф и климатик.


ДЕН ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ОТПЛАВА
1 КЬОЛН 15:00 20:00
2 АМСТЕРДАМ 11:30
3 АМСТЕРДАМ              –      14:30
4 ГЕНТ 09:00 19:30
5 АНТВЕРПЕН 02:30 18:30
6 НЕЙМЕГЕН 09:00 14:30
7 КЬОЛН 08:00

 

1 ДЕН – КЬОЛН
Настаняване на борда на МК ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ от 15:00ч. Свободно време за разходка в Кьолн. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли“, последван от вечеря.

2 ДЕН – ЗААНДАМ /АМСТЕРДАМ
Закуска. Ще започнем деня с плаване по канала Амстердам-Рейн и от слънчева палуба ще се потопим в зеленината и красотата на Нидерландия. Поради съображения, свързани с опазването на околната среда, частично е ограничено заставането на пасажерски кораби в центъра на Амстердам. Кораб Елегант лейди акостира в пристанище Заандам- предградие, разположено на 13 км от центъра на Амстердам, на брега на река Заан. Със своите красиви дървени къщи, цветни вятърни мелници и романтични канали, районът на Заандам е вдъхновил бащата на импресионизма Клод Моне, прекарал половин година от живота си в Заандам и посветил 25 от своите картини на живописните му пейзажи. Обяд на борда на кораба, последван от екскурзия и свободно време в Амстердам- град, който впечатлява с комбинацията си от исторически забележителности, динамичен начин на живот и нечувана либералност. Вечеря на борда. След вечеря свободно време в нощен Амстердам.

3 ДЕН – ЗААНДАМ / АМСТЕРДАМ
Закуска и екскурзия до Заансе Сханс. За да опознаем по-добре Нидерландия, Ви предлагаме екскурзия до живописното селце на река Заан, което очарова със своите традиционни вятърни мелници, работилница за дървени обувки, холандска ферма за сирене и традиционни къщи от холандската златна епоха. Връщане на борда и кратко свободно време в Заандам. Късен обяд и отплаване по живописните водни пътища на Нидерландия. Вечеря на борда.

4 ДЕН – ГЕНТ
Закуска и пристигане в Гент – един от най-красивите белгийски градове. Следва целодневна екскурзия в Гент и Брюж. Ще се запознаем с богатата история, култура и модерен облик на Гент и ще се разходим по калдъръмените улички на Брюж, наречен още „шоколадовата Венеция“, заради романтичните си канали. Избран за Европейска столица на културата през 2002г., старият град на Брюж е включен и в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и пленява със средновековния си дух и архитектура. Обяд  и  вечеря на борда и отплаване вечерта.

5 ДЕН – АНТВЕРПЕН
След закуска Ви предлагаме екскурзия до Брюксел – столицата на Белгия, сърцето на Европа и бижуто на северната култура. Връщане на кораба и обяд на борда. След обяд- свободно време в Антверпен – градът на Рубенс и второто по големина търговско пристанище в Европа. Наричан още „Диамантената столица на света“, Антверпен очарова с превъзходната си архитектура и изкуство. Вечеря на борда и отплаване.

6 ДЕН – НЕЙМЕГЕН
Закуска и пристигане в Неймеген- най- старият град в Нидерландия, известен с първия основан католически университет в страната. Освен със старинните улички и приятелска атмосфера, градът очарова и със своите кокетни кафенета, ресторанти и магазини, разположени на пешеходно разстояние. Свободно време за разходка и пазаруване. Обяд на борда или в града. Отплаване след обяд. Вечерта- Коктейл и прощална вечеря.

 7 ДЕН – КЬОЛН
Пристигане в Кьолн.  Закуска и освобождаване на кабините до 09:00 ч.

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА  (провеждат се с превод на български език) 
• Заявяват се при записване, заплащат се при доплащане на круиза. Екскурзии, заявени след записване, се потвърждават само при наличие на свободни места. Провеждат се с превод на български език. Туроператорът си запазва правото да прави промени в часовете на програмата и посещаваните обекти.

ЕКСКУРЗИИ ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО
 ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА АМСТЕРДАМ С КОРАБЧЕ 53
 ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗААНСЕ СХАНС  52
 ЕКСКУРЗИЯ ДО ГЕНТ И БРЮЖ – целодневна   екскурзия с включен пакет с обяд 115
 ЕКСКУРЗИЯ ДО БРЮКСЕЛ 59
 ПАКЕТ ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ – 5% ОТСТЪПКА 265

 

                                                                    ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИИ:
АМСТЕРДАМ – северната Венеция
Наричан „ Северната Венеция“, Амстердам е град, който впечатлява със своите 160 канала и над 1000 моста. Плетеницата от канали, обграждащи централната градска част с нейните над 1 500 къщи- архитектурни паметници са включени в списъка на ЮНЕСКО и датират от златния 17-ти век на Нидерландия. Уникалната архитектурата на града може да бъде разгледана най-добре от вода, затова ще Ви отведем на живописен круиз по каналите. На борда на панорамно корабче ще плаваме по историческите канали, минаващи покрай очарователните лодки-жилища, елегантни имения на търговци, стари църкви и складове от 16-ти и 17-ти век и други исторически забележителности.
Включва: Разходка с корабче; Продължителност ≈1,30 ч. Кратък пешеходен тур.

ЗААНСЕ СХАНС  – живописните символи на Холандия
С автобус ще се отправим първо към Заансе Сханс, живописно разположен на река Заан и представляващ един уникален по рода си музей на открито. Ще се запознаем с историята на това интересно място и ще се насладим на романтиката и красотата на вятърните мелници и традиционните къщи от холандската Златна епоха. По време на престоя ни ще се разходим около мелниците, ще посетим мини стопанство с ферма за производство на сирена и ще посетим работилница за изработка на един от холандските символи- дървените обувки. След това ще се върнем в Хорн за пешеходна разходка в стария център. Със своето уникалното местоположение на самото крайбрежие и неповторима атмосфера на отминали епохи.
Включва: Автобус +музей+ пешеходен тур; Продължителност ≈ 3 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност. Т.к. не е разрешено автобуси да влизат в стария център на Хорн, където застава кораба, моля да имате в предвид, че от кораба до автобусния паркинг се върви около 15 мин.

ГЕНТ И БРЮЖ – духовната столица на Фландрия и шоколадовата Венеция
Трансфер с автобус до центъра на Гент- духовната столица на Фландрия и истинско туристическо съкровище. Градът е второто по големина пристанище на Белгия /след Антверпен/ и е построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда. Прорязан от множество канали, Гент ни потапя в изключителната атмосфера на Средновековието и на своите красиви паметници. По време на пешеходна разходка по калдъръмените улички на стария град ще минем покрай катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, замъка на графовете на Фландрия и други интересни забележителности. Следва кратко свободно време и отпътуване за вълшебния град Брюж- един от най-красивите и пленителни градове в Европа, включен в световното културно наследство на ЮНЕСКО и известен със своя шоколад, бира и брюжка дантела. След трансфер с автобус от Гент до Брюж/1ч./ ще се разходим в цветен лабиринт от павирани улици, градинки, тихи площади, готически църкви и страноприемници. Ще преминем покрай езерото на любовта, главния площад, кметството, пазара и църквата “Светата кръв“, в която се съхранява известната реликва на светата кръв. Плачещи върби, пъстри лодки, бели лебеди, изобилие от цветя и шоколадови изкушения са само част от нещата, които предлага романтичният Брюж. Свободно време за разходка, за да усетим уникалната атмосфера и духа на този град-приказка!
Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време+ пакет с обяд от кораба; Продължителност ≈ 8,5ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

БРЮКСЕЛ – сърцето на Европа
След трансфер от Антверпен до Брюксел/1ч./, екскурзията ще започне с панорамна обиколка в сърцето на Европейския съюз покрай внушителните сгради, в които се помещават Европейската комисия, Парламентът и Съветът на министрите. Ще преминем и покрай Японската пагода и паметника Атомиум- един от символите на града. Следва пешеходен тур през историческия център на града, за да видим Главния площад, къщата на гилдиите от 14в. и известната статуя на „Пикаещото момченце“ (Manneken Pis). Свободно време за разходка и пазаруване на сувенири преди да се върнем на кораба.
Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈ 5 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Допълнителна информация

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Цена на човек в ЕВРО

ПАЛУБА ВИД КАЮТА ДВОЙНА КАЮТА ЕДИНИЧНА КАЮТА
ДОЛНА Каюта с прозорец 939 € 1503 €
ГОРНА Каюта с френски прозорец 1059 € 1695 €

Elegant Lady deck plan BG

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 6 нощувки на борда на база Ол инклузив: закуска, обяд и вечеря- 4-степенно меню, следобедно кафе и чай със сладки, нощна закуска; Напитки: от 08:00 до 24:00ч.- наливни ( вино, бира, безалкохолни напитки, минерална вода, натурални сокове, кафе, чай. ***Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
• Анимационна програма на български език и музика на живо на борда;
• Капитански коктейл за „Добре дошли“;
• Прощален коктейл и Капитанска вечеря;
• Пасажерски такси за пристанищата;
• Изцяло български екипаж на борда;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” с покритие до 10 000 Евро -за лица до 65 год. /не навършени/

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Транспорт до началното и крайно пристанище;
• Екскурзии на брега/ по желание/ – заявяват се и се заплащат предварително;
• Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
• Разходи от личен характер и бакшиши/по желание/;
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване“: За лица от 65 до 75 год./не навършени/- 20 лв; За лица от 75 до 85 год.- 30 лв

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Сключване на договор за пътуване и заплащане на капаро в размер на 500 лева на човек и доплащане до 01.09.2024;
• Валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;
• За деца под 18 г. – нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Организиран транспорт със самолет до кораба и обратно (Цена допълнително след потвърждаване на круиза);
 Всички записани само избират дали ще пътуват с групата, (организирано със групов самолетен билет от СОФИЯ и/или БУКУРЕЩ и автобуси за трансферите от летище до кораб и обратно ) или самостоятелно с алтернативен транспорт.
• Дете до 2 год. без допълнително легло- заплаща 50 евро;
• Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло- заплаща 50% от цената на круиза;
• Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 100;
• Възможност за сключване на застраховка „ Отмяна на пътуване“ ( между 4.5 и 11% от цената на пакета в зависимост от оставащия период до пътуване и възрастта на туриста). Може да се сключи само в деня на първо плащане по круиза;
• За пътуването препоръчваме безплатно издаване на Европейска здравна карта в банка ДСК или Алианц (срок за издаване-3 седмици)

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки, които се съдържат в условията на Договора с всеки клиент:
• До  01.07.2024 – без неустойки, освен в случаите, когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.
• От 01.07.2023 до 01.09.2024 в размер на депозита.
• След 01.09.2024 – 100% от общата стойност на пътуването

Галерия