Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  14 дни/ 11 нощувки
 • Държави:

  Виетнам, Камбоджа, Лаос


 • По време на тази екскурзия ще видите:

ГРУПАТА Е ГАРАНТИРАНА!
ТЪРСИМ ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ В ДВОЙНА СТАЯ!

Защо да пътувате с нас?

 • Прекрасна комбинация от 3 азиатски държави в едно пътуване;
 • Гарантирани дати и запазени самолетни билети с Катарски авиолинии;
 • Специално подбрани централни 4* хотели;
 • Най-добрият сезон – преди началото на горещия и дъждовен сезон на мусона;
 • За всички записани до 30.10.2023 – БОНУС круиз по река Сайгон с вечеря!
 • Включена вечеря с танци на Апсари – красивите нимфи-танцьорки на Изтока;
 • Посещение на хълма Пном Бакенг, откъдето ще се насладим на невероятния залез над древния град Ангкор.
 • Участие в утринна будистка церемония в Лаос – уважение към автентичността и традициите на местното население;  
 • Посещение на храм Као Дай – новата синкретична религия на Виетнам;
 • Водач от България с опит в Азия, познаващ в детайли културата на континента.

Ден 1  София – Доха
Излитане от летище София в 13:40 ч. Кацане в Доха в 18:15 ч. Престой: 1:45 ч. Продължение за Сайгон в 20:00 ч.

Ден 2  Доха – Сайгон
Кацане в Сайгон в 07:55 ч. Посрещане на летище и трансфер с автобус до центъра на града. Хо Ши Мин (Сайгон) е сърцето и душата на Виетнам. Динамичен и забързан икономически, търговски и културен център – Хо Ши Мин е и най-големият виетнамски град. Разположен е на двата бряга на река Сайгон на 60 км от Южнокитайско море и на 1760 км южно от Ханой. Панорамна обиколка – Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал; Операта с богато орнаментираната фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж; Кметството с широкия площад пред него и Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на 19 век, проектирана от самия Густав Айфел. Фотостоп пред бившия Дворец от 1966 г., частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години.

Настаняване в хотел Nhat Ha L’Opera 4*, централно разположен. Вечерта по желание вечеря и нощен круиз по р. Сайгон. Нощувка.    

Ден 3  Делтата на река Меконг                           Закуска, Обяд
Закуска и целодневна екскурзия до градчето Мей То. С малко корабче ще разгледаме делтата на река Меконг, която има изключително важна роля в живота на виетнамците. Близо до Мей То се намират четири острова – Дракон, Еднорог, Феникс и Костенурка, върху които са разположени плодородни градини. Тук, докато се разхождате под сянката на кокосовите палми, ще станете свидетел на традиционно производство на кокосови бонбони и оризово вино. Като областен център Мей То е и най-големият пазар в района за търговия с риба и други морски продукти. С малко кану ще се потопите в романтичната атмосфера на най-тесните речни канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност.

Включен е обяд с местни деликатеси и риба. По обратния път за Сайгон разглеждане на колоритния Као Дай храм, посветен на новата синкретична религия във Виетнам. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. По желание посещение на Операта в Сайгон и време за коктейл в един от многобройните и модерни панорамни барове на този великолепен мегаполис.

Ден 4  Сайгон – Сием Рип                                     Закуска
Закуска и трансфер до летище за полет до Сием Рип – мястото, откъдето ще започнем разглеждането на великолепните древни кхмерски храмове. Пристигане в Камбоджа, посрещане от местен екскурзовод, трансфер и настаняване в хотел Tara Angkor 4*. Завършекът на деня ни ще бъде невероятният залез над древния град Анкгор, който ще посрещнем от хълма Пном Бакенг. Връщане в хотела и свободно време за вечеря и разходка в централната част на града, където има множество ресторанти и нощен пазар за сувенири на много изгодни цени. Нощувка.

Ден 5  Анкгор                                        Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска. Целодневна обиколка на Ангкор Ват и руините на околните кхмерски храмове. Целият храмов комплекс обхваща над 400 кв. км и е построен в периода от 9 до 15 в. от могъщите крале на Кхмерската империя. Тайнствените храмовете изненадват със своето изящество на формите и с майсторството на древните строители. Сред тях ще се почувствате като във филмов декор точно като Индиана Джоунс или Лара Крофт. Разглеждане на Южната порта на Великия град Ангкор Том, Бафуон, Байон – мистериозният храм, построен през 13-ти век, чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица, Терасата на слоновете, Та Пром – построен в края на 12 век като будистки манастир, известен с огромните дървета, които са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера.

Обяд в местен ресторант и посещение на най-впечатляващия храм от комплекса Ангкор Ват – най-големият кхмерски храм – образец на древната архитектура и символ на Камбоджа. Изобразен е и на националния флаг на страната. В сътворението му са положени древните представи за света: централната кула символизира дома на боговете – планината Меру; външните му стени са планините, заобикалящи света; а огромният ров – океана. Освен с величието и хармонията си храмът впечатлява и с барелефите на танцьорки и нимфи, покриващи стените му.
Връщане в хотела и свободно време за почивка. Вечерта ще имате възможността да се насладите на традиционна вечеря с Апсара шоу с едни от най-изящните танцьорки на Изтока. Нощувка.    

Ден 6  Анкгор – Тонле Сап                                    Закуска, Обяд
Закуска. Сутринта посещение на отдалечените в джунглата Бантей Срей – цитаделата на жената, Бантей Самре – с изящните и добре запазени барелефи и Преа Кан, който е бил кралска резиденция и манастир, а ние ще имаме възможност да влезем в храма, отреден в миналото само за краля.

Обяд в местен ресторант, след което ще посетим водно село в езерото Тонле Сап, за да се запознаем отблизо с традициите на местните хора и как са се адаптирали към променящите се сезони, изграждайки наколни жилища, училища и административни сгради. Разходката с лодка в спокойните води на езерото, заобиколени от птици, маймуни, мангрови гори и оризови поля ще Ви покаже истинското лице на живота в Камбоджа. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7  Сием Рип – Луанг Прабанг             Закуска, Вечеря
Закуска. Трансфер до летище и полет за Лаос. Кацане на летището в Луанг Прабанг, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до центъра на града – столицата на древното кралство Лансанг. Тук времето сякаш е спряло – на територията на прекрасното градче има запазени десетки древни храмове, впечатляващи с изящните си фасади и автентични златни декорации. Настаняване в хотел Muang Thong Boutique 4*. Вечерта ще се качим на борда на лодка по река Меконг, където ще се насладим на традиционна вечеря под последните лъчи на залязващото слънце. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8  Луанг Прабанг                                             Закуска, Обяд
Закуска. Обиколка на града и посещение на Националния музей – бивш Кралски дворец, построен по време на френската колониална епоха. Сградата съчетава в себе си традиционни лаоски и френски архитектурни мотиви. Ще разгледаме още главния храм на лаоските крале Ват Сиентонг, където в миналото са извършвани церемониите по короноване и красивия Ват Ахам. Храмовете на Лаос са неповторими и се отличават с позлатени фасади, трискатни покриви, спускащи се към земята, стъклени мозайки и многоцветни митологични фрески и декорации.

Обяд в местен ресторант. Следобеда ще опознаем отблизо ежедневието на местните и ще посетим селцето Бан Тиан, специализирано в традиционната изработката на керамика, тухли и керемиди, които се използват при строителството в Луанг Прабанг. Ще спрем и в селцето Бан Фаном, някога основен доставчик на текстил за кралския двор, където и до днес местните продължават традицията и тъкат с дървени станове. Турът ни ще завърши с разглеждане и пазаруване на типични лаоски сувенири и стоки от самобитния Нощен пазар, където ще останете очаровани от непринудените усмивки и вежливост на местните жители. Пазарът е потънал в носталгична тишина, а цветовете на ръчно изработените тъкани и картини елегантно се сливат с тайнствения мрак на тропичната нощ… Връщане в хотела.

Ден 9  Луанг Прабанг                                            Закуска, Обяд
Закуска в хотела. Отпътуване за красивите водопади Куанг Си. Свободно време за разходка и плуване в тюркоазените басейни, оформени във варовиковата скала.

Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетим местен приют за спасени слонове, където ще се запознаем отблизо с тези величествени животни. През последните десетилетия популацията на азиатски слон намалява поради изсичане на горите, урбанизацията и агресивно отношение от страна на хората. По официална статистика в Лаос са останали само около 300 диви слона и около 400 в плен, като много от тях са използвани в дърводобивната индустрия. Ще имате възможност да се срещнете с махаутите, обучени да общуват с великаните с прости жестове и команди.
Връщане в Луанг Прабанг. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10  Луанг Прабанг – Ханой                                     Закуска
Рано сутринта по изгрев слънце поощряваме участието Ви в един от най-свещените ритуали на Югоизтока – даряване на храна на монасите с шафранови роби. По този начин местните жители изразяват голямата си почит към религията и изкупват греховете си. След ритуала ще се потопим в неповторимата атмосфера на сутрешния пазар на Луанг Прабанг – истинска атракция за туристите, а за местните – място, където да се снабдят с пресни продукти, необходими за приготвянето на традиционните лаоски ястия. Пазарът все още е запазил автентичния си вид и може да си закупите пресни плодове и подправки. Ще изкачим пеша хълма Фуси и от позлатената Ступа на върха ще се порадваме на прекрасната панорама към града и река Меконг. Връщане в хотела и закуска.

Трансфер до летище и полет до Ханой. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Leah Silk 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.   

Ден 11 Ханой                                               Закуска, Обяд
Закуска. Този ден от нашата програма е посветен на запознаването ни със виетнамската столица. Ханой е мегаполис със 7 милиона жители и първото нещо, което ни прави впечатление е движението по улиците – коли, скутери и рикши се надпреварват и извисяват своите клаксони, а пластовете история се прокрадват от надвисналите над улиците сгради в центъра на Стария град. Ще разгледаме Централния площад, където се намира Мавзолеят на Хо Ши Мин – място за поклонение на много виетнамци и до днес, Къщата на кокили, където е живял Бащата на нацията, Президентския дворец и Пагодата на една колона, построена от император Ли Тай Тонг през далечния 11 век.

Продължаваме обиколката с конфуцианския Храм на Литературата – най-старият Университет на Виетнам, където са получавали своето образование кралското семейство и много аристократи.
Обяд в местен ресторант. Следва разходка с рикши из цветните улички на Стария град, по време на която ще се потопите в ежедневието на столичани. Старият квартал на Ханой е с над 1000-годишна история. През 13 век на това място бил построен дворец, около който възникнали отделни търговски райони, в които се развивали занаятите. И до днес улиците на Стария град са място, където наред с модерните магазини са запазени старите занаятчийници и търговски гилдии. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 12  Ханой – Ха Лонг                     Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване с автобус към едно от природните чудеса на света Залива Ха Лонг – в превод името на този природен феномен означава „Залив на спускащия се дракон“ и представлява хиляди варовикови острови в най-причудливи форми и размери, разпръснати сред морето. Тук 20 милиона години силите на природата и тропичният климат извайват от скалите фантастични карстови форми, често напомнящи на различни животни и хора. Легендата разказва, че в стари времена, когато държавата на виетнамците още не била укрепнала, вражески племена ги нападнали по море от север. Нефритеният император изпратил своя огнедишащ Дракон и неговите деца на помощ на виетнамците, за да отблъснат враговете. От небето драконите изсипали огън и огромни изумруди, които паднали в морето и унищожили корабите на враговете. Мирът се възцарил на земята, минали хиляди години, но огромните изумруди останали разпръснати в морето като острови… Днес заливът представлява една уникална екосистема, обитавана от ендемични растения и животни и е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. На обяд пристигаме на пристанището и се настаняваме на борда на круизен кораб Paradise Elegance 4*. На борда имаме включени обяд и вечеря, посещение на плаващо селище, готварски курс, риболов, а също и възможност за плаване с каяк и разглеждане на островите отблизо. Денят завършва с приказен залез от горната палуба. Оставаме омагьосани от нереалния природен пейзаж и се наслаждаваме на мига, в който времето край нас сякаш е спряло… Нощувка на борда.

Ден 13  Ха Лонг – Ханой – Доха                 Лека закуска, Брънч
Събуждаме се рано с изгрева на слънцето и се събираме на откритата палуба за сутрешен Тай чи урок, който ще раздвижи енергийните потоци в тялото ни. След закуска посещение на един от потъналите в зеленина острови, където Ха Лонг ни среща с поредната си тайна… Връщане на кораба и време за вкусен брънч сред невероятния природен декор, докато плаваме обратно към пристанището.

Трансфер до летището в Ханой, като по пътя се посещава местна фабрика за перли. Излитане от Ханой в 19:30 ч. и кацане в Доха в 22:55 ч. За ваше удобство и комфорт сме включили престой и изхранване в бизнес лаунджа на летище Доха. 

Ден 14  Доха – София
Продължение за София в 07:40 ч. и кацане в България в 12:40 ч. Край на програмата.

Обща пакетна цена при 12 туристи:    на човек в двойна стая 6 490 лева

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

В цената са включени:

 • Самолетни билети София–Доха–Сайгон и Ханой–Доха–София с Катарски авиолинии с включен 1 брой чекиран багаж, ръчен багаж и летищни такси;
 • Престой и изхранване в бизнес лаунджа на летище Доха на връщане;
 • Самолетни билети Сайгон–Сием Рип–Луанг Прабанг–Ханой с включен 1 брой чекиран багаж 20 кг., ръчен багаж 7 кг. и летищни такси;
 • 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4*;
 • 1 нощувка на корабче 4* в залива Ха Лонг;
 • 11 закуски, 7 обяда, 1 брънч и 3 вечери;
 • Всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата;
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности;
 • Лицензирани местни екскурзоводи на английски език във всеки град;
 • Професионален водач от България с опит по тази дестинация;
 • Предварителна географска и историческа информация за страните и посещаваните градове и забележителности;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 65 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:

 • Доплащане за единична стая: 550 US$;
 • Виза и такса за Виетнам: 50 US$ на човек;
 • Виза и такса за Камбоджа: 36 US$ на човек;
 • Виза и такса за Лаос: 52 US$ на човек;
 • Круиз по река Сайгон с включени трансфери и вечеря – 45 US$ на човек;
 • Резервиране на определени седалки по време на полетите;
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 долара на човек на ден);
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“: изчислява се индивидуално при запитване;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.;
 • Напитки по време на хранене и лични разходи;

Важна информация:  

 • Цената на пътуването е валидна за група от минимум 12 туристи;
 • Краен срок за събиране на групата: 05.01.2024;
 • Необходими документи за записване: данни от международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2000 лева;
 • Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 25.01.2024;
 • Получаването на виза за Камбоджа и Лаос става електронно, а за Виетнам – на място при влизане в страната. Подаването на заявленията за виза се извърша предварително от туроператора. При записване ще получите подробна информация относно въпросите във формуляра и необходимите документи.
 • В паспорта трябва да имате 3 цели свободни страници, за да може върху тях да бъдат положени визи и гранични печати. 
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,80 лв. и и при промяна на валутните курсове към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
 • При влизане във Виетнам, Камбоджа и Лаос НЕ се изисква сертификат за ваксинация и няма задължителен тест при пристигане;
 • Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на посещаваните страни, валидни към 25.07.2023 г.
 • Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 25.07.2023 и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост, клиентът получава актуална информация относно техния размер към датата на доплащане.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, по условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Галерия