Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    14 дни/ 12 нощувки
  • Държави:

    Виетнам, Камбоджа, Лаос, Мианмар


  • София - Ханой - залива Халонг - Ханой – Хо Ши Мин - делтата на река Меконг – Сайгон - Сием Рип – Анкгор - Сием Рип – Луанг Прабанг - Янгон – Баган –Янгон - София
  • По време на тази екскурзия ще видите:

ОЧАКВАЙТЕ  НОВИ  ДАТИ!

Ден 1 /Полет за Ханой през Доха
Излитане от София в 12:25 ч. Кацане в Доха в 18:15 ч. Престой на летище: 2:15 ч. Продължение за Ханой в 20:50 ч.

Ден 2 / Ханой (обяд)
Кацане сутринта в 07:25 ч. Посрещане на летище от лицензиран местен екскурзовод и трансфер с автобус до центъра на града. Този първи ден от нашата екскурзия във Виетнам е посветен на запознаването ни със столицата на страната. Ханой е мегаполис със 7 милиона жители и първото нещо, което ни прави впечатление е движението по улиците – коли, скутери и рикши се надпреварват и извисяват своите клаксони, а пластовете история се прокрадват от надвисналите над улиците сгради в центъра на Стария град. Първо ще разгледаме централната част на града и площада с Мавзолеят на Хо Ши Мин, който и до днес е място за поклонение на много виетнамци, Къщата на кокили, където е живял Бащата на нацията, Президентския дворец и Пагодата на една колона, построена от император Ли Тай Тонг през далечния 11 век. Продължаваме с конфуцианския Храм на Литературата – най-старият Университет на Виетнам, където са получавали своето образование много аристократи и кралското семейство. В университета има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5те основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Духовното средище още пази внушителните каменни стели с имената на някогашните възпитаници, полегнали върху гърбовете на гигантски каменни костенурки. Обяд в местен ресторант в Стария град.
Следобед препоръчваме силно разходката с рикши из цветните улички на Стария град, по време на която ще се потопите в ежедневието на столичани. Старият квартал на Ханой е с над 1000-годишна история. През 13 век на това място бил построен дворец, около който възникнали отделни търговски райони, в които се развивали занаятите. И до днес улиците на Стария град са място, където наред с модерните магазини са запазени старите занаятчийници и търговски гилдии.
Настаняване в хотел Thang Long Opera 4*, централно разположен. Свободно време за вечеря и почивка. По желание – разходка към езерото Хоан Кием с Кулата на Костенурката и Водно куклено шоу. Нощувка.

Ден 3 / Ханой – залива Халонг (закуска, обяд, вечеря)
Освобождаване на хотела и отпътуване с автобус към едно от природните чудеса на света – Залива Ха Лонг. Името на този природен феномен означава „Залива на спускащия се дракон“ и представлява хиляди варовикови острови в най-причудливи форми и размери, разпръснати сред морето. Тук 20 милиона години силите на природата и тропичният климат извайват от скалите фантастични карстови форми, често напомнящи на различни животни и хора. Легендата разказва, че в стари времена, когато държавата на виетнамците още не била укрепнала, вражески племена ги нападнали по море от север. Нефритеният император изпратил своя огнедишащ Дракон и неговите деца на помощ на виетнамците, за да отблъснат враговете. От небето драконите изсипали огън и огромни изумруди, които паднали в морето и унищожили корабите на враговете. Мирът се възцарил на земята, минали хиляди години, но огромните изумруди останали разпръснати в морето като острови… Днес заливът представлява една уникална екосистема, обитавана от ендемични растения и животни и е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.
На обяд пристигаме на пристанището и се настаняваме на борда на круизен кораб Glory Legend 4*. Избрахме тази круизна компания заради модерните и нови плавателни съдове, широки кабини и за това, че те са инициирали и провеждат екологичната програма: „Ха Лонг – зелен и чист“.
На борда имаме обяд и вечеря, посещение на традиционното „водно” селище, готварски курс, риболов, а също и възможност за плаване с каяк и разглеждане на островите отблизо. Денят завършва с приказен залез от горната палуба. Оставаме омагьосани от нереалния природен пейзаж и се наслаждаваме на мига, в който времето край нас сякаш е спряло…

Ден 4 / залив Халонг – Ханой – Хо Ши Мин (брънч)
Събуждаме се рано преди изгрев слънце и се събираме на откритата палуба за сутрешен тай чи урок, който ще раздвижи енергийните потоци в тялото ни. След закуска посещение на един от потъналите в зеленина острови, където Ха Лонг ни среща с поредната си тайна… Връщане на кораба и време за вкусен обяд сред невероятния природен декор докато плаваме обратно към пристанището.
Трансфер за летището в Ханой, като по пътя се посещават местна фабрика за перли и център за красива виетнамска керамика. Полет за Сайгон в късния следобед. Посрещане от лицензиран местен екскурзовод, трансфер и настаняване в хотел Liberty Central Saigon Riverside 4*, разположен в самия център на Сайгон, край брега на реката. Свободно време за нощна разходка и вечеря. Нощувка.

Ден 5 / делтата на река Меконг (закуска, обяд)
Закуска и целодневна екскурзия до градчето Мей То, откъдето се качваме на малко корабче и разглеждаме делтата на река Меконг. Меконг има изключително важна роля в живота на виетнамците и тази екскурзия ще ни покаже защо. Пешеходна разходка на един от многото зелени острови, превърнати в градини за екзотични плодове и посещение на местна ферма, където може да дегустирате и да участвате в производството на кокосови бонбони, оризово вино и др. Ще се потопите с малко кану по най-тесните речни канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност.
Включен е вкусен обяд с местни деликатеси. По обратния път за Сайгон разглеждане на колоритния Као Дай храм, посветен на новата религия във Виетнам. Посещение на будисткия храм Ба Тиен Хау, където може да запалите ароматни клечки за здраве.
По желание – посещение на Операта в Сайгон и време за коктейл в един от многобройните и модерни панорамни барове на този великолепен източен мегаполис. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 6 / Сайгон – Сием Рип (закуска, обяд)
Закуска и полудневна панорамна обиколка на Сайгон с местен екскурзовод, включваща: Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал; Операта с богато орнаментираната фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж; Кметството с широкия площад пред него и Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на 19 век, проектирана от самия Густав Айфел и фотостоп при бившия Дворец от 1966 г., частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години.
Обяд в местен ресторант и трансфер до летище за полет до Сием Рип. Пристигане в Камбоджа и получаване на туристическа виза. Посрещане от лицензиран местен екскурзовод и трансфер до хотел Sokha Roth 4*. Свободно време за вечеря и разходка в централната част на града, където има множество ресторанти и нощен пазар за сувенири на много изгодни цени. Нощувка.

Ден 7 / Анкгор (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна обиколка на Ангкор Ват и руините на околните кхмерски храмове – най-известните паметници на ЮНЕСКО в Камбоджа, привличащи над два милиона туристи всяка година. Целият храмов комплекс обхваща над 400 кв. км и е построен в периода от 9 до 15 в. от могъщите крале на Кхмерската империя. Тайнствените храмовете изненадват със своето изящество на формите и с майсторството на древните строители. Сред тях ще се почувствате като във филмов декор, точно като Индиана Джоунс или Лара Крофт.
Разглеждане на Южната порта на Великия град Ангкор Том, храма Бафуон, храма Байон – мистериозният храм, построен през 13-ти век, чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица, Терасата на слоновете, храма Та Пром, построен в края на 12 век като будистки манастир, известен с огромните дървета, които са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера.
Обяд в местен ресторант и посещение на най-впечатляващия храм от комплекса – Ангкор Ват. Точно това е времето за снимки, предвид ъгъла на падане на слънчевите лъчи. Това е най-големият и най-добре запазен кхмерски храм – образец на древната архитектура и символ на Камбоджа. Изобразен е и на националния флаг на страната. В сътворението му са положени древните представи за света: централната кула символизира дома на боговете – планината Меру; външните му стени са планините, заобикалящи света; а огромният ров – океана. Освен с величието и хармонията си храмът впечатлява и с барелефите на танцьорки и нимфи, покриващи стените му. Завършекът на деня ще бъде невероятният залез над древния град, който ще посрещнем от хълма Пном Бакенг.
Връщане в хотела и свободно време за вечеря. По желание – Апсара шоу с едни от най-изящните танцьорки на Изтока. Нощувка.

Ден 8 / Сием Рип – Луанг Прабанг (закуска, вечеря)
Закуска. Сутринта имате уникална възможност да посетите водно село в езерото Тонле Сап и да се запознаете отблизо с традициите на местните хора и как са се адаптирали към променящите се сезони, изграждайки наколни жилища, училища и административни сгради. Разходката с лодка в спокойните води на езерото, заобиколени от птици, маймуни, мангрови гори и оризови поля ще Ви покаже истинското лице на живота в Камбоджа.
Трансфер до летище и полет за Лаос. Кацане на летището в Луанг Прабанг и получаване на виза. Посрещане от лицензиран автобус, трансфер и настаняване в хотел Muang Thong Boutique 4*. Вечеря в местен ресторант и нощувка.

Ден 9/ Луанг Прабанг (закуска, обяд)
След закуска отпътуване за красивия водопад Куанг Си. Свободно време за разходка и плуване в тюркоазените басейни, оформени във варовиковата скала. Връщане в Луанг Прабанг и разходка в очарователния град – столица на древното кралство Лансанг, където времето сякаш е спряло. На територията му има запазени над 30 древни храма, впечатляващи с изящните си фасади и златни декорации.
Вкусен обяд в местен ресторант. Изкачване пеша на хълма Фуси до позлатената Ступа и посрещане на залеза с прекрасната панорамна гледка към града и река Меконг. Свободно време за вечеря. Разглеждане на автентичните лаоски сувенири и стоки от самобитния Нощен пазар, където ще останете очаровани от непринудените усмивки и вежливост на местните жители. Пазарът е потънал в носталгична тишина, а цветовете на ръчно изработените тъкани и картини елегантно се сливат с тайнствения мрак на тропичната нощ…

Ден 10 /Луанг Прабанг – Янгон (закуска)
Рано сутринта поощряваме участието Ви в един от най-свещените ритуали на Югоизтока – даряване на храна на монасите с шафранови роби. По този начин местните жители изразяват голямата си почит към религията и изкупват греховете си. След ритуала ще се потопим в неповторимата атмосфера на сутрешния пазар на Луанг Прабанг – истинска атракция за туристите, а за местните – място, където да се снабдят с пресни продукти, необходими за приготвянето на традиционните лаоски ястия. Пазарът все още е запазил автентичния си вид и може да си закупите пресни плодове и подправки. Връщане в хотела и закуска.
Полудневна обиколка и посещение на Националния музей – бивш Кралски дворец, построен по време на френската колониална епоха. Сградата съчетава в себе си традиционни лаоски и френски архитектурни мотиви. Ще разгледаме още главния храм на лаоските крале Ват Сиентонг, където в миналото са извършвани церемониите по коронясване и красивия Ват Ахам. Храмовете на Лаос са неповторими и се отличават с позлатени фасади, трискатни покриви, спускащи се към земята, стъклени мозайки и многоцветни митологични фрески и декорации.
Трансфер до летище и полет до Янгон през Банкок. Вечерта кацане в Янгон, визови формалности и посрещане от лицензиран местен екскурзовод. Трансфер до хотел Clover Suites Royal Lake 4*. Настаняване и нощувка.

Ден 11/ Янгон – Баган (закуска, обяд, вечеря)
Сух пакет за закуска и полет до Баган, разположен на брега на река Иравади в просторните равнини на Мандалай. По време на Паганското кралство – първата държава на територията на днешен Мианмар с икономически и културен разцвет в 11-13 век – владетелите издигнали в равнината над 12 000 ступи и пагоди. Днес са запазени само 2200 от тях, но и те са достатъчно свидетелство за отминалото величие на кралството. Изминали са стотици години, откакто Баган не е столица, но и до днес той е едно от най-тачените места и с думите „това се е случило в Паган“ започва всяка втора бирманска приказка…
Посрещане от местен екскурзовод и обиколка на древния град с автобус: портата Тараба – единствената запазена от 9ти век; златната пагода Швезигон, където се почита копие от зъба на Буда, донесено от Шри Ланка и пещерните храмове Кянситха и Губяукгуи, чиито стени са покрити с изящни исторически и митологични стенописи. На колоритния местен пазар Няунг Оо ще имате възможност да се потопите в автентичната атмосфера и да откриете местен чай, плодове, тъкани и ратанови изделия, изработени от местните жители.
Включен е обяд в местен ресторант и настаняване в хотел Tharabar Gate 4*. Свободно време за почивка. В късния следобяд изкачване до върха на една от многобройните ступи, където ще преживеете най-вълшебния и мистичен залез в живота Ви. Слънцето плавно потъва зад отдалечените планини, а последните му лъчи огряват многобройните древни храмове – ступите танцуват пред нас, покрити със златисто-розови отблясъци, докато последните искри на здрача не угаснат. От вековните постройки остават очертани само тъмни силуети. Мъглата, разстилаща се над реката, добавя своя финален щрих и магията се случва. Нощта бавно поглъща равнината… Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 12 / Баган (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутрин по желание полет с балон – неповторимо преживяване, по време на което ще се насладите от птичи поглед на приказно красивата долина на Баган точно по време на изгрев слънце.
Закуска в хотела. Разглеждане на удивителния Баган и запознаване отблизо с неговите исторически паметници и традиции. В края на 11 век осем индийски монаси посещават Баган и разказват на Крал Кянзитха за легендарен храм в Хималаите. Кралят е много впечатлен и решава да построи негова реплика. Така се ражда храмът Ананда – истински шедьовър на монската и индийската архитектура. Представлява постройка с перфектни пропорции, като най-отличителна е високата й златна кула, наречена сикхара. Включен е обяд в местен ресторант.
Посещение на храмовете Хтиломинло, Мануха, Нанпая, Дамаянги и Мингаларзеди – последният от големите храмове, строени в Баган, преди армията на Кублай Хан да завладее кралството. Отличава се с изящни пропорции и запазените глазирани теракотени плочки с 547 сцени от живота на Буда.
Посрещаме залеза при Пагодата Бу и се отправяме към мястото за вечеря, където ще гледаме забавно куклено шоу.

Ден 13 / Баган – Янгон (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Трансфер до летище и полет от Баган за Янгон. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до центъра на града. Янгон е столица на Мианмар от края на 19 век до 2006 г. и представлява оживен многомилионен азиатски град, средище на икономическия живот на страната.
Обяд в местен ресторант и разглеждане на сградите в Янгон – класическа смесица между автентичност и английски колониален стил. Ще посетим пагодата Суле, Кметството, Съдебната палата, парка Маха Бандула и Паметника на независимостта.
Ще посетим най-почитания будистки храм в Мианмар – великолепната пагода Шведагон, разположена на хълма Сингутара. По време на разходката ни в пагодата ще видим многобройните местни богомолци, дошли да отдадат почит към Буда. Пагодата е построена между 6 и 10 век, но е разширявана и достроявана още няколко пъти след това. Вярва се, че в нея се съхраняват 8 косъма от Буда. Цялата е покрита със злато и е богато декорирана с диаманти, рубини, смарагди и други скъпоценни камъни.
Пътешествието на приключенската ни група ще завърши с вечеря от местни ястия и с традиционно шоу в Ресторант Каравейк, царствено разположен сред водите на тихото езеро Кандавги в центъра на Янгон. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 14 / Полет за София през Доха
Ранен трансфер до летище. Излитане от Рангун в 07:20 ч. сутринта и кацане в Доха в 11:15 ч. Престой в Доха: 5:30 ч. Продължение за София в 16:45 и кацане в България в 21:15 ч. Край на екскурзията до Индокитай.

Обща пакетна цена при 16 туристи:
на човек в двойна стая 5 980 лева

Допълнителна информация

В цената са включени:
• Самолетни билети София – Доха – Ханой / Янгон – Доха – София с Катарски авиолинии с включени летищни такси;
• Самолетни билети Ханой–Сайгон–Сием Рип–Луанг Прабанг–Банкок–Янгон–Баган–Янгон с включени летищни такси;
• 11 нощувки със закуски в хотели 4*;
• 1 нощувка на корабче 4* в залива Халонг;
• 12 закуски, 9 обяда, 1 брънч, 5 вечери;
• Всички трансфери и турове с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
• Лицензирани местни екскурзоводи във всеки град;
• Водач, придружаващ групата през цялото време;
• Всички входни такси;
• Предварителна географска и историческа информация за четирите страни с посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за сума от 10 000 евро с покрити основни рискове.

Допълнително се заплащат:
• Виза и такса за Виетнам – 35 US$ на човек;
• Виза и такса за Камбоджа – 36 US$ на човек;
• Виза и такса за Лаос – 35 US$ на човек;
• Виза и такса за Мианмар – 56 US$ на човек;
• Допълнителни екскурзии;
• Бакшиши за местните екскурзоводи, шофьори и лодкари;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
• Застраховка отмяна и прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини (застраховката се сключва само 5 дни след подписване на договора и издаване на фактура, цената се изчислява индивидуално при запитване);

Важно!
• Цената на пътуването е валидна при група от 16 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 
• Пълното плащане: 
• Необходими документи: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2000 лева на човек;
• Получаването на виза за Виетнам, Камбоджа и Мианмар става електронно, а за Лаос – на място при влизане в страната. При записване ще получите подробна информация относно документите и изискванията за тези визи;
• За посещение на Виетнам, Камбоджа, Лаос и Мианмар няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,73 лв. към 14.06.2019 и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.

По желание:
Екскурзия с лодка в езерото Тонле Сап: 30 лева на човек;
Полет с балон над Баган: 380 US$ на човек;

Галерия